T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BANDIRMA - Fatih Ortaokulu

WEB YAYIN EKİBİ

 

19-10-2021

FATİH ORTAOKULU WEB YAYIN KOMİSYONU AMAÇ VE İLKELERİ

Amaçlar : 

a. Okul-öğrenci-veli iletişimini kolaylaştırmak ve güçlendirmek,
b. Teknoloji kullanımının yaygınlaşmasına önayak olmak,
c. Okulumuzda düzenlenen çeşitli organizasyon, faaliyet ve kampanyaları ülke bazında duyurarak okulumuzun tanıtımını ve gerçekleştirdiğimiz projelerin yaygınlık kazanmasını sağlamak.


İlkeler : 
a. Web Yayın Komisyonu, web sitesi üzerinden, T.C. Devleti´nin siyasi rejimini, Devletin güvenliğini, Türk Milleti´nin değer yargılarını ve sosyal yapısını riske atacak; T.C. Anayasası´na aykırı faaliyetlerde bulunulmasına izin vermez.
b. Web Yayın Komisyonu, Atatürk İlke ve İnkılâplarını esas alarak çalışmalarını sürdürür ve bunlara ters düşecek davranışların ortaya çıkmasına izin vermez.
c. Web Yayın Komisyonu, web sitesine kişisellik kazandıracak faaliyetlerde bulunmaz,
d. Web Yayın Komisyonu, web sitesini karşıt olduğu düşüncelere bir cevap aracı olarak veya kişi veya kurumlara uygunsuz ithamlarda bulunmak için kullanmaz.
e. Web Yayın Komisyonu, ziyaretçi ve kullanıcılarının siteyi herhangi bir şekilde kişisel amaçları için kullanmasına izin vermez.

f. Web Yayın Komisyonu, hazırlanan sayfalarda kullanılan yazılı ve görsel materyallerin konu ile alakalı olmasına dikkat eder

g. Web Yayın Komisyonu, hazırlanan sayfalarda genel ahlak kuralları dışına çıkılmasına izin vermez.

h. Web Yayın Komisyonu, hazırlanan sayfaların  illegal öğeler içermesine, siyasi veya dini propaganda amaçlı metinler veya materyaller kullanılmasına izin vermez.

i.  Sitede kullanılan her tür görsel ve işitsel materyallerin 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına uygun olmasına özen gösterir.

k. Web Yayın Komisyonu, web sitesinin sürekli güncel kalması için, çalışmalarını hızlı ve hatasız yürütmeyi ilke edinmiştir.
l.  Web Yayın Komisyonu, ziyaretçi ve kullanıcılarından gelen kişisel olmayan eleştiri ve önerilere açık, yenilikçi bir yaklaşım benimser.
m. Web Yayın Komisyonu, ayda bir gün toplanarak, web sitesini değerlendirir, kararlar alır, uygulamak üzere çalışmalarına başlar.

WEB YAYIN KOMİSYONU ÜYELERİ GÖREV DAĞILIMI

Adı Soyadı

Ünvanı

Görevi

Ahmet CEYLAN

Müdür

Komisyon Başkanı

Duygu ÖNEY

Müdür Yardımcısı

Sistem Kontrol ve AR-GE sorumlusu

Güler DİNDAR

BT Rehber Öğretmeni

Teknik Sorumlu ve Tasarımcı

Özlem ÇALIK

Türkçe Öğretmeni

Yazı İşleri ve İçerik Sorumlusu

Yağmur SITKI

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

İçerik Denetimi Sorumlusu

Hami ŞİMŞEK

Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Fotoğraf ve Görsel Basın Sorumlusu

Bilge GÜNEŞ

  Görsel Sanatlar Öğretmeni

Tasarım Sorumlusu

 

PERSONEL YETKİLERİ

·                                 Komisyon Başkanı: Komisyon Başkanı olarak, Komisyon tarafından gerçekleştirilen her türlü web tabanlı proje ve önerinin hayata geçirilmesinde, yayın usulüne uygun olarak gerekli onayı vermek ve bu fikir ve tasarıların, gerçekleşme süresi boyunca genel kontrolünü yapmaya yetkilidir. Gerek gördüğü takdirde herhangi bir projenin durdurulması yetkisine sahiptir.

·                                 Teknik –Tasarım Sorumlusu: Web sitesi ile ilgili tasarım, programlama, yayınlama konularında yetkilidir. Gerekli görüldüğü zamanlarda, sitenin yayınını geçici olarak durdurma, site üzerinde görsel değişiklikler yapma, sistemin program mimarisinde gerekli gördüğü değişiklikleri yapma ve veritabanı üzerinde değişiklikler yapma yetkilerine sahiptir. Ekipçe karar verilen değişikliklerin tümünü yapmaya yetkilidir.

·                                 Yazı İşleri ve İçerik Sorumlusu : Web sitesinin sahip olduğu tüm yayın içeriğini kontrol ederek, bunlarla ilgili çeşitli kısımları değiştirtme yetkisine sahiptir. Gerek dil yapısı ile ilgili olsun, gerekse içerikte mevzubahis olan herhangi bir yazı ile ilgili olsun, yanlışlıkların ve eksikliklerin düzeltilmesinde yetkilidir.

·                                 Sistem Kontrol ve Ar-Ge Sorumlusu: Web sitesinin şimdiki yapısı ile ilgili ve gelecekte kazandırılabilecek yeni özellikler ile ilgili araştırma ve geliştirme yaparak, elde ettiği bulguları uygulanabilir bir sunumla Web Yayın Komisyonuna sunarak, bunların site bünyesinde hayata geçirilmesini sağlamaya yetkilidir. Güncel teknolojiyi ve diğer web sitelerini takip ederek, günümüzde var olan en güncel bilgi ve teknoloji kaynak ve unsurlarını bulup, siteye entegrasyonu için ekip çalışmasıyla hazır hale getirtme ve gerçekleşmesini sağlamaya, ayrıca eskiyen veya artık kullanımı söz konusu olmayan bölümleri veya nesneleri çıkarmaya yetkilidir.

·                                 Fotoğraf ve Görsel Basın Sorumlusu: Site içeriğinde kullanılan tüm fotoğraf, resim vb. görsel nesneleri; bizzat kendisi tarafından çekilmesi, herhangi bir kaynaktan temin edilmesi vb. yoluyla elde ederek, bunu site içeriğinde veya tasarımında kullandırmaya veya gerekli gördüğü, site açısından olumsuz görsel öğeleri çıkarmaya yetkilidir.

 

WEB YAYIN KOMİSYONU ÇALIŞMA ŞEKLİ

·                                 Web Yayın Ekibi, konu ile ilgili herhangi bir yazılı veya işitsel şart bulunmamasına rağmen, ayda bir yaptığı toplantılarla, geçmişte yapılanları değerlendirir. Bu değerlendirmeler sonucunda sistem üzerinde yapılacak değişiklikler karara bağlanır ve teknik personel tarafından bu güncellemeler yapılmak üzere kayda alınır. 

·                                 Yapılan toplantılarda, sisteme kazandırılabilecek yeni fikir ve projeler gündeme getirilir. Bu fikir ve projeler dönemsel olarak hedef alınır ve belli ölçütlere göre uygulama sırasına konulur. Sıraya konulan bu fikir ve projelerin sırayla uygulanmasında planlamalar yapılır. 

·                                 Her proje için belirli bir süre konulur ve bu sürede projenin hayata geçirilmesinde tüm ekip, görev dağılımı yaparak projeyi o süre zarfında gerçekleştirir ve hizmete açar. 

·                                  Ar-Ge personeli tarafından elde edilen bulguların ortaya konulması ve uygun görüldüğü takdirde bu bulgulara uygun hareket edilmesi karara bağlanır. 

·                                 Sistemin kontrolleri esnasında karşılaşılan yanlışlık ve uygunsuzlukların ortaya konularak giderilmesi karara bağlanır.

·                                 Web Yayın Komisyonu, okulun tüm kulüpleri ile ortak çalışır. Kulüpler, web sitesi üzerinde kendileri ile ilgili haber, duyuru, resim, şekil vb. materyalleri kendi faaliyet alanlarına uygun şekilde temininden ve bu materyallerin içeriklerinden sorumludur.  Kulüpler, birimler ya da öğretmenler Web sitesinde Haber/Duyuru yayın talebinde bulunabilirler. Bu taleplere Web sitesi Haber/Duyuru Yayın talebi esasları çerçevesinde cevap verilir.

 

WEB SİTESİ HABER/DUYURU YAYIN TALEBİ ESASLARI

·                                 Kulüpler ya da öğretmenlerin Resmi web sitemizde yayınlanmasını istedikleri  haber/duyuru taleplerini; WEB YAYIN HİZMETİ TALEP FORMU'nu doldurarak, bu forma ekleyecekleri  yayınlanmasını istedikleri içeriğe ilişkin hem  basılı kağıt üzerinde hem de dijital ortamda hazırlanmış; haber metni , resim, sunu vs. ile birlikte   Komisyon Başkanı Ahmet CEYLAN 'a iletirler.

·                                  Komisyon Başkanı; Yazı işleri içerik sorumlusu ve Fotoğraf Görsel Basın sorumluları Özlem ÇALIK ve Hami ŞİMŞEK'E  değerlendirilmek üzere  ilgili içeriği sunar.

·                                 Değerlendirmeci  üyeler azami (7) gün içinde değerlendirmelerini yaparak, gönderinin orijinalliğini bozmaksızın alt kısmına "uygundur" veya "uygun değildir" çünkü) şeklindeki şerhini düşerek Komisyon başkanı Ahmet CEYLAN 'a geri gönderirler.

·                               Değerlendirmecilerin yayınlanmasını uygun gördüklerini/ görmediklerini yayınlatma yetki ve sorumluluğu Web Yayın Komisyonu Başkanı Ahmet CEYLAN 'a aittir. Komisyon Başkanı yayınlanmasını onayladığı içeriğe ilişkin talep formu ve eklerini Teknik ve Tasarım Sorumlusu Güler DİNDAR'a göndererek yayına verilmesini sağlar.

 

WEB YAYIN HİZMETİ TALEP FORMU´ na ulaşmak için Tıklayınız..

  AÇIKLAMA

 Ekip Amaç ve ilkeleri, görev dağılımı, çalışma esasları vs. Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde yayınlanan aşağıdaki genelgeler esas alınarak hazırlanmıştır.

 http://www.meb.gov.tr/webmaster/

 

Bilgi İşlem Grup Başkanlığı Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Onay Yazısı

 http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/bgb/meb_web_ust_yazi.pdf

 

Bilgi İşlem Grup Başkanlığı Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanım Esasları 

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/bgb/WEBPanelKullanimEsaslari.pdf 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.11.2016 - Güncelleme: 30.09.2022 11:06 - Görüntülenme: 1752
  Beğen | 7  kişi beğendi