YENİ DÖNEM YENİ PROJE

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Melek BAYRAK' ın rehberlik ettiği 12 ülke (Türkiye, Fransa, İtalya, Moldovya, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Fransa, Bulgaristan, Ermenistan, Polonya, Ürdün) ve 32 okulun katılımıyla oluşturulan "Say YES to Sustainable Aquatic Wildlife (Sürdürülebilir Sualtı Yaşamına EVET de)" etwinning projesi 10 Eylül' de etkinliklerine başlamıştır.

Projemizin konusu "SU ALTINDA YAŞAM".Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinin 14.maddesidir.(Hedef 14 veya SDG 14) ve Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında belirlenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden biridir. Resmi ifade şu şekildedir: "Okyanusların, denizlerin ve deniz kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı Sürdürülebilir kalkınma.” Hedef 14'te 2030 yılına kadar ulaşılması gereken 10 hedef yer alıyor ve her hedefe yönelik ilerleme bir göstergeyle ölçülüyor. Bu proje aracılığıyla, karma, ulusötesi ekiplere ayrılan 8 ila 16 yaş arasındaki öğrenciler Sudaki Yaban Hayatı hakkındaki bilgilerini derinleştirecekler. Ayrıca insanların çevre ve uzun vadeli sağlığımız üzerinde olumsuz etkisi olan davranış ve kararlarına da dikkat çekeceklerdir.
  7B sınıfı öğrencilerimize ve Melek BAYRAK' a başarılar dileriz.

20-09-2023

Yayın: 20.09.2023 - Güncelleme: 20.09.2023 19:02 - Görüntülenme: 110