DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ “Atasözü ve Deyim” Resim Yarışması

"Atasözü ve deyimlerimizi resimlendiriyoruz

Yarışmada öğrenciler 35×50 resim kağıdı kullanarak serbest teknikle çalışacaklar, istedikleri atasözü veya deyimi resimle anlatacaklardır.

Son gün 18.03.2024

Öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz.

Yarışmaya katılacaklara başarılar dileriz.

DİLİMİZİN

ZENGİNLİKLERİ

PROJESİ

ATASÖZÜ VE DEYİM

RESİMLEME YARIŞMASI

SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR

1

BALIKESiR İLİ

DiLiMiZiN ZENGiNLiKLERi PROJESi

ATASÖZÜ VE DEYiM YARIŞMASI

ŞARTNAMESİ

AMAÇ

“Bir dilde sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, kelime hazinesi, kelime kadrosu“ olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir.

Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini desteklemektedir. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlar.

YARIġMANIN KONUSU

Ortaokul öğrencilerimizin istediği bir atasözü veya deyimi resimleyerek anlatması beklenmektedir.

HEDEF KĠTLE

Yarışmaya Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi/özel tüm ortaokul öğrencileri katılabilecektir.

YARIġMAYA KATILIM ġARTLARI

 Her öğrenci yarışmaya yalnız bir eserle katılabilecektir.

 Eserlerin hiçbir şekilde bütünü ve bir kısmı daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yer almamış olması gerekir.

 Atasözleri ve deyimler resimlenirken serbest teknik kullanılacaktır. Eserler 35x50 boyutunda resim kâğıdı kullanılarak hazırlanacaktır.

2

 Eserler paspartu yapılarak gönderilecektir.

 Eserler özgün olmalı, herhangi bir yerden alınmış olmamalıdır.

 Tahrip olmuş, yıpranmış, ıslanmış, buruşmuş, katlanmış, yırtılmış eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 Eserler iki mukavva arasına konularak teslim edilecektir. Eserlerin teslimi sırasında oluşan zararlardan ve gecikmesinden Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğümüz sorumlu değildir.

 Çalışmalar tamamlandıktan sonra eserlere Ek-5 bilgi formu doldurularak çalışmanın arka kısmına eklenmesi zorunludur.

 Belirlenen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 Teslim tarihinden sonra ilgili birime ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.

ESERLERĠN TESLĠMĠ

 Eser okul müdürlüğüne teslim edilirken “şartname ekleri” de beraberinde teslim edilecektir.

 Okul müdürlüğü tarafından yarışmaya katılan her öğrenci için “şartname ekleri” (Ek-1:Aydınlatma Metni, Ek-2: Açık Rıza Onayı, Ek-3: Yarışmaya Katılım Formu ve Taahhütname, Ek-4: Veli İzin Belgesi, Ek-5: Bilgi Formu) hazırlanıp imzalatılacaktır. İmzalı şartname ekleri istenildiğinde ibraz edilmek üzere Okul Müdürlüğünce saklanacaktır.

 Yarışmaya katılan her öğrencinin, velisinin imzasını taşıyan ve eserin telif haklarının Millî Eğitim Müdürlüğüne ait olduğunu belirten belgeyi eserle birlikte göndermesi gerekmektedir.

ESERLERĠN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ

 Eserler okul yürütme komisyonu ve ilçe/il millî eğitim müdürlüğü yürütme komisyonları tarafından değerlendirilecektir.

 Yürütme komisyonları ilgili yarışmanın kriterlerine göre eserleri değerlendirecektir.

 Yürütme komisyonlarının değerlendirme kararı kesindir.

3

 Okul Yürütme komisyonu tarafından birinci seçilen eser ilçe milli eğitim müdürlüklerine;

 İlçe milli eğitim müdürlüğü yürütme komisyonu tarafından değerlendirilen ve birinci seçilen eser, il milli eğitim müdürlüğüne eserin özelliğine göre DYS üzerinden resmi yazı ile ve elden teslim edilecektir.

 İl milli eğitim müdürlüğü il yürütme komisyonu ilçelerden gelen eserleri değerlendirerek birinci olan eser belirlenecektir.

DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ VE PUANLAMA

Amaca uygunluk, ifade edebilme

30

Kompozisyon

20

Yaratıcılık / özgünlük

20

Görsellik

15

Düzen ve temizlik

15

TOPLAM

100

ESERLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ

Dereceye giren öğrencilerin ödülleri, “Dilimizin Zenginlikleri” projesi bitiminde mayıs ayı içerisinde Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından toplu ödül töreninde verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Tanıtım ve Duyuru